Kézművészeti Alkotótér

Tér – Forma – Fény

A Part12 Designer Galéria márciusi tárlatát a tér, a forma és a fény ihlette. A tavasz előtti fekete-fehér világban galériánkban olyan térjátékot alkottunk, melyben visszaköszön a zöld megjelenése előtti külső világ képe, strukturáltsága, az ebben rejlő számtalan variációs lehetőség és szépség.

Tárlatunkon Beliczay Zsófia friss diplomás szobrászművész és Fodor Györgyi Szeréna több évtizede a pályán lévő fotóművész játszik „négykezest” térrel, formával, fénnyel, játékukkal művészi és tökéletes összecsengést alkotva parányi Galéria terünkben.

Szeréna bemutatott fotóin egy gyárcsarnok felvételeivel játszik térjátékot. Itt bemutatott művei – akárcsak fotóművészete általában – fegyelmezettek és mértéktartóak, ugyanakkor rendkívül plasztikusak és kifejezőek. A fotók játszanak a megörökített térelemek párhuzamos síkjaival, a tér részleteivel és a rájuk vetülő fénnyel.

Zsófi három, sőt sokszor négy dimenzióban játssza ugyanezt a játékot: hosszas tervezést követően alkot térelemeket agyagból, betonból, fából vagy plexiből. Ezekkel hoz létre kostrukciókat – ha tetszik szobrokat – saját maga, rögzítve az általa megalkotott teret. Itt azonban nem áll meg: olyan „játékokat” teremt, ahol az alkotást a nézőre bízza. Kis beton és nagyobb kőcserép alkotásaival így mi is „játszhatunk”, saját magunk is „művészek” lehetünk. Plexi munkái esetében pedig – negyedik dimenzióként – a kompozíció végeredményét a tárgyról visszaverődő, vagy azon áthatoló fény és a térforma által vetett árnyék adja ki.

Férfias világ két vérbeli alkotónőtől egy női lélekkel átitatott térben. Ez is játék☺

A kiállítás megtekinthető: 2014. április 3-ig a pArt12 Designer Galériában (Budapest, XIII. Kerület, Pozsonyi út 12., H-P: 10-19 h). A bemutatott alkotások és „térjátékok” a helyszínen megvásárolhatóak.

Leave a Reply

*

captcha *